کم خوابی باعث ضعف حافظه و حواس پرتی در محیط کار می شود

یک طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد کمبود خواب و محرومیت از آن می­ تواند موجب از هم گسیختگی بنیاد جسمی و روانی فرد و بروز مشکلات قلبی عروقی، فقدان توجه ،ضعف حافظه کاری و همچنین حواس پرتی در محیط کار شود.

بر پایه نتایج طرح تحقیقاتی " بررسی متاانالیزی تغییرات عملکردی مغز در اثر محرومیت خواب حاد " که توسط دکتر حبیب اله خزایی در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با همکاری دانشگاه شهید بهشتی انجام شد، مشخص گردید فعالیت برخی نواحی مغزی بدنبال محرومیت از خواب حاد تغییر می کند.

از آنجا که خواب یکی از نیازهای مهم برای حیات است مطالعات تصویر برداری مغزی در این مطالعه حاکی از تغییرات ساختاری و عملکردی متنوعی در نواحی از مغز بدنبال محرومیت از خواب می باشد.

لازم به ذکر است یافته­ های حاصل از مطالعات انجام گرفته، به دلیل حجم نمونه کم، ناهمگونی گروه­های مطالعه شده (به دلیل تفاوت در معیارهای تشخیصی، سن، روش­های مختلف تصویربرداری، پیش­پردازش تصاویر و روش آنالیز)، متنوع و گاه متناقض است.